Routarajan alapuolella

by lokakuuta 21, 2021 0 kommenttia

 Olemme parina viime kesänä tehneet takapihallemme uudistuksia. Puita kaadettiin, ja tuli tilaa rakentaa terassi. Olimme puolisoni kanssa rakentamisen suhteen liikkeellä nollakokemuksella, mutta sen tiesimme, että perustukset piti tehdä huolellisesti. Vietimme monet kesäillat parisuhdeaikaa kiertämällä ruuvipaaluja yllättävän kiviseksi paljastuneelle tontillemme, toinen rautakangen toisessa päässä ja toinen toisessa. Routarajan syvyys oli jossain määrin arvoitus, mutta sen alapuolelle perustus piti saada. Muuten laiskuus kostautuisi talven jälkeen notkuvana terassin lattiana.

Sunnuntaina 24.10. vietetään reformaation päivää, jolloin ajatukset palaavat kristillisen uskomme perusteisiin. On monia uskontoja ja jumalia; mikä siis tekee kristinuskosta erityisen? Uskontomme perusasiat on tiivistetty uskontunnustukseen, joka jumalanpalveluksessa lausutaan yhteen ääneen. Kristinuskon erottaa muista uskonnoista Jeesus Kristus. Hän oli se, joka uhrautui kaikkien puolesta, jotta meillä olisi rauha ja vapaus tässä elämässä ja tulevaisuus taivaassa.

”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus.

Muuta perustusta ei kukaan voi laskea.” (1. Kor. 3:11)

Ihmisellä äidinkieli on se, jonka osaamisen varaan kaikkien muiden kielten oppiminen perustuu. Samoin ajattelen, että oman uskonnon tuntemisen varaan perustuu muiden uskontojen ymmärtäminen. Jälleen uusi ikäluokka aloitti kristinuskon perusteiden opiskelun rippikoulussa. Sitä ennen pohjaa on luotu jo koulussa, monella myös kotona ja päiväkerhossa. Mahdollisuus uskonnolliseen äidinkieleen antaa hyvän pohjan käydä dialogia myös toisin uskovien kanssa ilman, että oma maailmankuva keikahtaa. Uskon perusasioihin on myös aikuisena hyvä aika ajoin palata.

Kun ruuvipaalut ovat routarajan alapuolella, ankarat talvisäät saavat koetella rauhassa. Lattia ei notku, kun perustusten eteen on nähty vaivaa. Routarajan alapuolella on se, mikä ei muutu. Siellä on se, minkä varaan tohtii rakentaa. Siellä on Jeesus Kristus.

Suvi Tamminen

Kanttori

Kurikan alueseurakunta

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.