Antakaa toisillenne anteeksi

by lokakuuta 28, 2021 0 kommenttia

 Matt. 6: 14-15 

 

Törmään ahtaassa paikassa toiseen ihmiseen vahingossa. Livautan nopeasti huolimattoman ”anteeksi”, ajattelematta asiaa sen tarkemmin. Vahinko on tehty ja kuitattu anteeksipyynnöllä, sitten sen kai saa unohtaa. Mutta kun pitäisi pyytää anteeksi isompaa virhettä, ei se anteeksipyyntö aina tulekaan niin helposti. Sanat tarttuvat kiristävinä kurkkuun ja tuntuu vaikealta saada suusta ulos mitään järkevää. Osaanko sanoa, mitä tarkoitan? Ymmärtäähän toinen, miten pahoillani olen? Antaako toinen minulle anteeksi?  

Raamatussa Matteuksen evankeliumissa 6. luvussa jakeissa meitä ei kehoteta vain pyytämään anteeksi, vaan myös antamaan anteeksi. Se on melkein yhtä vaikeaa, kuin anteeksi pyytäminen. Kun antaa anteeksi, asia on silloin loppuun käsitelty, eikä sitä enää kanneta painolastina elämässä, vaan sen saa unohtaa. Kuinka ihanalta tuntuu, kun saa antaa anteeksi koko sydämestään! Kuinka vapauttavalta tuntuu, kun saa kuulla sanat: ”saat anteeksi”.  

Tässä Matteuksen evankeliumin raamatunkohdassa annetaan meille myös iso lupaus: jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi. Tässä on paljon luvattu, antakaa siis toisillenne anteeksi!  

 

Hanne Leino 

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.