Matkalla

by lokakuuta 14, 2021 0 kommenttia

 

Olin autolla liikenteessä. Ajelin navigaattorin ohjeiden mukaisesti, mutta en löytänyt perille. Osoite oli oikein, kartta oli oikein, mutta olosuhteet olivat muuttuneet. Paikallistuntemuksella pääsin perille. Talon väki hymyili ja kertoi, että kaikille vieraille käy samalla tavoin.

Erään kerran ajoin rekan perässä, jonka takana oli teksti ”PITKÄ”. Tiesin että pitää varata turvallinen paikka ohittamiselle. Samalla ajattelin, onkohan rekan matka pitkä. Ammattilainen työssään jostakin jonnekin ja me kuljemme hetken matkaa peräkkäin.

Evankelista Johannes on tallettanut Jeesuksen puheen lähetettynä elämisestä (Joh 13:16-20). Siinä on kyse matkasta, jolla ollaan koko ajan, joka päivä. Siinä ei puhuta tavoitteesta tai maalista. Jeesus on lähettänyt seuraajansa olemaan ja elämään koko ajan kristityn elämää toisten keskuudessa. Matkalla voi tulla vastaan mitä tahansa. Tärkeintä on olla oma itsensä omana persoonana ja samalla Jeesuksen lähettämänä. Silloin toteutuu myös Jeesuksen vertaukset valona tai suolana olemisesta.

Tie valmis on, nyt tunnen sen
ja lähden matkaan palvellen.
Voin jakaa, minkä itse saan,
rohkaista muita kulkemaan.

                Virsi 511:6

Pääsin vuosia sitten erään kilpapurjehtijan kyytiin ja hän kertoi purjehtimisesta. Mieleeni jäi hänen lauseensa heti alussa: ”Nyt olemme perillä.” Olimme juuri irrottautuneet laiturista ja aloittaneet purjehduksen. Hän kertoi, että matka on tärkein, koko ajan saa olla perillä.

Se mitä me olemme saaneet Jumalalta, sitä me voimme jakaa. Kun Jumala on rakastanut meitä, me voimme rakastaa toisia ihmisiä. Jumala ei tarvitse meiltä vastarakkautta, vaan hän tarvitsee kädet ja jalat ihmisten keskelle. Kun välitämme Jumalan rakkautta elämämme kautta, olemme silloin Jumalan lähettämiä ja osana hänen työtään. Ja sen aika on joka päivä.

 

Heikki Sariola

kirkkoherra

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.