Armon aika

by heinäkuuta 14, 2017 0 kommenttia
”Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven.” Nämä sanat löytyvät viime sunnuntain evankeliumitekstistä. Siinä missä Raamatussa ohjataan rakastamaan toista kuin itseään, niin tässäkin on elämän tärkeitä opetuksia.

Millä oikeudella me tuomitsemme, vaikka itse kuuluisimme tuomittavaksi tai miksi vihaamme, kun me olemme ne joita vihataan? Näinkin yksinkertaisilla ohjeilla pärjää hyvin kristittynä ja silti se on niin kovin vaikeaa. Meidän tulee vain muistaa rakastaa Herraa, itseämme ja lähimmäistämme, sekä jättää tuomitseminen Jumalan ja tuomareiden käsiin. Eihän tämä ole vaikeaa?

Evankeliumi teksti päättyy siihen kuinka Jeesus sanoo, että hän ei tuomitse ja kehottaa menemään ja olemaan tekemättä syntiä. Tässä siis ohje meille kaikille: Nauttikaamme armosta ja olkaamme itsellemme armollisia sekä toisillemme hyviä ihmisiä.

– Tuomas Salminen, Jurvan kappeliseurakunnan diakoniatyöntekijä

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.