Muista minua

by helmikuuta 23, 2018 0 kommenttia
Tässä ajassa muistaminen on tärkeää. Olemme juuri viettäneet ystävänpäivää, muistaneet ja muistelleet. Abit valmistautuvat muistamaan opetukset, joita ovat koulutaipaleellaan opiskelleet. Elämässä on tänään muistettava erilaisia asioita tunnuslukuja myöden. Joskus nimet ja jopa kotiosoitteet voivat olla hukassa. Elämämme koostuu myös muistoista, hyvistä sanoista, yhdessä vietetyistä hyvistä hetkistä, toisten kannustatuksesta, onnistumisten hetkistä  jne. Kaikki ei kuitenkaan mene aina niin kuin Strömsössä. On muistoja epäonnistumisista, pahoista sanoista, kiusatuksi tulemisesta ym. Nämä voivat selvittämättöminä katkeroittaa elämäämme. Tämä aika haluaa unohtaa omassa viisaudessaan  Jumalan- kaiken Luojan ja Ylläpitäjän ja siivota pois ristin ja kuitenkin ”Ainoa anteeksantamus, ainoa synnin sovitus ja ainoa tie armohon Jeesuksen risti yksin on.” (VK 299:5)

Pieni poika oli jäänyt kiinni pahasta teosta. Asia oli selvitetty ja pyydetty sekä saatu anteeksi. Asia vaivasi kuitenkin pojan mieltä ja hän kysyi äidiltään vuosi tapahtuman jälkeen kuinka usein äiti muistaa hänen rikkomustaan. Äiti vastasi pojalle että se, mikä on anteeksi annettu, sitä ei enää muisteta. Näin tekee myös Taivaallinen Isämme. Herra ei muista tunnustettuja ja anteeksi saatuja syntejä. ”Minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejään.” ( Jer.31:31-34)  Jeesus sanoo syntiselle naiselle ”Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi.” ( Luuk. 7:48) Jeesus pyysi Isältään anteeksi ristiinnaulitsijoidensa puolesta ja lupasi, että ristin ryöväsi olisi  hänen kanssaan paratiisissa.

Raamattu kehottaa meitä  muistamaan pyhittää lepopäivän, Antamaan veljelle anteeksi ei seitsemän vaan seitsemänkymmentä kertaa seitemän ja muistamaan  mitä hyvää hyvää Hän on meille tehnyt. Ehtoollista viettäessämme meitä kehoitetaan muistamaan Kristusta. Raamatun mukaan mekin saamme tuhlaajapojan lailla palata Isän syliin. Siionin Kanteleen laulussa 307 on sanat ”Jeesuksen kuolema, kasteeni kallis,  niissä on syntinen taivaaseen valmis.” Yksin armo riittä.

”Herra, sinä olet laupias, MUISTA minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi. Älä muista nuoruuteni syntejä, älä pahoja tekojani. Sinä, joka olet uskollinen ja hyvä, älä unohda minua.” (Ps. 25:6-7) Jos unohdan sinut, Herra, älä sinä unohda minua.

– Raija Haavisto

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.