Ihan sama Jeesus

by heinäkuuta 31, 2016 0 kommenttia
Kohtasin eräänä kesäpäivänä Helsingissä kolme turkkilaista miestä. He olivat kierrelleet katsomassa Helsingin nähtävyyksiä, ja nyt he olivat tulleet kirkkoon. Yksi heistä kysyi minulta ihmetellen: ”Teillä on täällä monta kirkkoa, on katolinen, ortodoksinen ja protestanttinen. Onko teillä kaikilla kuitenkin sama Jeesus?” Hämmennyin heidän hämmennyksestään niin, että jouduin muutaman sekunnin miettimään vastaustani. ”Kyllä, meillä kaikilla on sama Jeesus.”

Eri kirkkokuntia erottaa toisistaan erilaiset käsitykset siitä, miten usko ilmaistaan tai miten sen sisältö määritellään. Tavallaan samoista asioista puhutaan eri kielillä. Yhtäältä jokaisen kansan äidinkielellä, että evankeliumi tulisi ymmärretyksi. Siksi Raamattu on yksi maailman eniten eri kielille käännetyistä kirjoista.

Toisaalta saman kieliperinteenkin sisällä voi olla useita erilaisia kirkkokuntia, kuten meillä täällä Suomessa. Silloin asiat määritellään sen perinteen omin termein. Ikävä kyllä aina ei saman kirkonkaan sisällä ymmärretä toisiamme. Vaikka kuulostaa siltä, että puhumme samaa kieltä, silti emme tule ymmärretyksi.

Mutta mikä meitä kaikkia sitten yhdistää? Kieli, jota kaikki kristityt ymmärtävät. Jumalan puhe rakkaudesta ja armosta Kristuksessa. Ymmärrettäväksi sen tekee Pyhä Henki, joka on ollut Jeesuksen seuraajien kanssa ensimmäisestä helluntaista lähtien. Vaikka saatammekin olla erimielisiä monista asioista, yksi meitä yhdistää. Meitä Jeesuksen seuraajia yhdistää kaikille sama Jeesus, eilen, tänään ja ikuisesti.

– Mari Saikkonen, Kurikan seurakunnan pastori

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.