Jeesuksen nimessä

by joulukuuta 30, 2021 0 kommenttia

 Vuoden vaihtuessa tulee usein mietittyä ajan kulumista ja sitä, miten elämän polku on kuljettanut. Onko sinulla menneestä vuodesta jäänyt päällimmäiseksi mieleen hyvät muistot vai onko ollut enemmän vastoinkäymisiä ja murheita? Molemmat kuuluvat ihmisen elämään. Kuluneet vajaa kaksi vuotta on koronapandemia antanut oman sävynsä elämäämme. Korona on aiheuttanut surua ja huolta, ja vähintäänkin se on tehnyt arkemme monimutkaisemmaksi. Tehtyjä suunnitelmia on joutunut tarkistamaan vähän väliä, ja erilaisia menoja ja tapahtumia on täytynyt perua. Yksinäisyyden lisääntyminen on ollut suuri ongelma näinä aikoina.

Vuoden vaihtuminen vie katseemme myös tulevaan. Meillä on varmasti erilaisia toiveita ja odotuksia tulevalle vuodelle. Tulevaisuuden pohtiminen voi olla innostavaa: Mitä kaikkia uusia mahdollisuuksia avautuukaan? Samalla se voi nostaa meissä epävarmuuden ja huolen tunteita. Mitä vuosi tuokin tullessaan, me saamme aloittaa sen kirkkovuoden aiheen mukaisesti Jeesuksen nimessä. Uudenvuodenpäivän evankeliumi kertoo Jeesus -lapsesta, joka kahdeksan päivän ikäisenä tuotiin Jerusalemin temppeliin juutalaisen tavan mukaan ympärileikkausta ja nimenantoa varten. Nimi Jeesus tarkoittaa heprean kielellä pelastusta.

Alkavana vuonna saamme jälleen luottaa Jeesuksen nimeen. Vapahtajamme on sanansa mukaisesti kanssamme vuoden jokaisena päivänä. Siksi meidän ei tarvitsee ajatella, että kaikki olisi omassa varassamme, vaan saamme luottavaisin mielin jättää asiamme Jeesuksen käsiin. Jeesuksen nimeen turvaten saamme tuoda rukouksemme Isälle Jumalalle, Jeesuksen nimessä saamme siunata toinen toisiamme. Hänen nimessään me saamme syntimme anteeksi ja voimme aloittaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä. Jeesuksen nimessä ja hänen sovitustyönsä tähden meitä kutsutaan kerran myös taivaan kotiin.

Onnellista ja siunattua vuotta 2022!

Pastori Tapani Virkkala

Jalasjärven kappeliseurakunta

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.