Uusi kuningas on syntynyt!

by joulukuuta 23, 2021 0 kommenttia

 

Uuden kuninkaan syntymä on suuri uutinen missä päin maailmaa tahansa. Varsinkin, jos odotus on kestänyt pitkään tai asiaan liittyy jotakin epätavallista. Niin kuin tapahtui kerran Betlehemissä, kun Joosef ja Maria olivat keisarin määräyksestä matkalla ilmoittautumaan veroluetteloon. Maria oli raskaana ja synnyttäminen alkoi matkan aikana. Lapsi syntyi eläinten keskelle, ei minnekään sairaalaan tai majataloon. Pian poikalapsen syntymästä ilmoitettiin hyvin näyttävästi enkelien välityksellä lähellä työskenneille paimenille.

Mahtoi paimenilla olla suuri hämmästys, kun yhtäkkiä taivaasta tuli enkeli, jolla oli heille ilmoitus. Heidän pelastajansa oli syntynyt äsken Betlehemin kaupungissa. Hän, jota koko kansa odotti, Kristus. Hän oli enemmän kuin yksikään kuningas! Enkeliarmeija taivaalla oli varmasti mahtavampi näky kuin mikään ilotulitus tai valoshow ikinä.

Suureen iloon oli aihetta, sillä lupaus oli täyttynyt. Jeremian kirjan (23) lupaus oli käynyt toteen: ”Tulee aika, sanoo Herra, jolloin Daavidin suvusta nausea Vanhurskas Verso. Hän on kuningas, joka hallitsee viisaasti ja saattaa maassa voimaan oikeuden ja vanhurskauden. Hänen aikanaan Juuda saa avun ja Israel elää turvassa. Häntä kutsutaan tällä nimellä: ”Herra on meidän vanhurskautemme”.

Me olemme kuulleet sanoman Jeesuksen syntymästä jo monesti ja taas se on ajankohtainen. Kaikkien Herra on syntynyt! Hän on tullut meidän Pelastajaksemme. Lupaus pitää tänäkin päivänä. Saamme yhtyä enkeleiden ylistykseen: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.”

Toivotan sinulle ja läheisillesi hyvää joulua, Vapahtajan syntymäjuhlaa!

”Kaikuvat virret enkeleiden kuoron, niihin me yhdymme riemuiten: Kunnia olkoon taivaan Jumalalle ja maassa olkoon rauha ja maassa olkoon rauha ja hyvä tahto luona ihmisten!” Virsi 27:3

 

Anne Valtonen

Diakoniatyöntekijä-lähetyssihteeri

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.