Jeesuksen lähettiläät

by lokakuuta 09, 2016 0 kommenttia
Jeesus otti puhuessaan usein vertauksia selventääkseen toimiensa tarkoitusta. Yksi on kuninkaan pojan häät Matt. 22:1–14.

Jeesuksen opetuslapsista tuli apostoleita, ”lähettiläitä”, jotka matkasivat laivoilla ja kävellen mm. Turkissa, Kreikassa ja Roomassa, sekä muuallakin Välimeren itäosien paikoissa. He veivät eteenpäin ristillä kuolleen ja ylösnousseen Herramme pelastussanomaa, myöskin tietoa tulevasta Taivasten valtakunnasta.

Vielä on kolmas osa maailman ihmisistä, jotka eivät ole kuulleetkaan Ristin Miehestä. Lähettejä tarvitaan sanomaa viemään ja auttamaan ihmisiä kouluttautumisessa, sekä jokapäiväisessä elämässä selviytymisessä.

Lähettejä Suomesta on eri kirkkokunnista ja lähetysjärjestöistä yhteensä noin 800. Tästä määrästä Suomen luterilaisella kirkolla on yli 400 lähetystyöntekijää.

Lähetystyö on rohkeutta vaativaa kutsumustyötä. Siinä joudutaan menemään outojen kielten, kulttuurien ja tapojen maailmaan, josta ei puutu ulkoisia vaaroja, eikä ihmisten välisiä ideologisia riitoja ja vainoja. Nämä lähettiläät tarvitsevat meiltä rauhallisissa oloissa eläviltä kaikkea mahdollista tukea.

Lähetystyö on kristillisten kirkkokuntien tärkein työsarka. ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni; kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Mark. 28:19–20

– Veli Oja-Kaukola

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.