Kuka vastaa kutsuun?

by lokakuuta 16, 2016 0 kommenttia
Viime sunnuntain evankeliumitekstissä Jeesus sanoo: “Monet ovat kutsuttuja, mutta harvat valittuja.”

Jeesus puhuu vertauksessa kuninkaan hääjuhlasta, johon ensin kutsutut juhlavieraat jättävät saapumatta. Sen jälkeen kutsutaan satunnaisia kadulla kulkijoita, eivätkä kaikki hekään kunnioita kutsua sen arvon mukaisesti.

Kysehän on tietysti Taivaan valtakunnasta ja kutsusta sinne. Meidät on kaikki kutsuttu mukaan. Kuka vastaa kutsuun? Mikä on meidän vastauksemme kuninkaalle? Otammeko kutsun vastaan ja valmistaudumme huolellisesti juhlaan, vai jätämmekö sen huomiotta? Pahimmassa tapauksessa toimisimme niin kuin ne vertauksen kutsuvieraat, jotka häpäisivät ja jopa surmasivat kuninkaan palvelijat, jotka toivat juhlakutsua.

Taivaan valtakunta ei Raamatun mukaan ole mikään tuonpuoleinen asia, joka toteutuu vasta kuoleman jälkeen. Se on tullut todeksi silloin, kun Jeesus syntyi maailmaan. Hänessä Taivaan valtakunta on tullut ihmisten lähelle.

Otammeko me hänet vastaan? Kuuntelemmeko me hänen opetuksiaan? Annammeko me hänen rakkautensa virrata täyttämään omat sydämemme, vai käännämmekö hänelle selkämme, uskottelemme pärjäävämme elämässä ilman Jumalan johdatusta?

Nämä kysymykset meidän jokaisen on esitettävä toisillemme aina uudestaan ja uudestaan. Ja voi olla, että vastauksen tietää vain Yksi. Meidän osaksemme jää etsiä ja kysellä, luottaa Jumalan armoon, että hän valitsisi meidät.

– Jarkko Siekkinen, Jurvan aluekappalainen

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.