Adventin monet kasvot

by joulukuuta 04, 2016 0 kommenttia
Hengelliset laulut ja virret voivat puhutella kuulijaa ja laulajaa joskus syvästi. Laulu koskettaa sisintä usein enemmän kuin puhuttu sana. Laulu välittää tunteita ja tunnelmia. Sunnuntain aihe ”Kuninkaasi tulee kunniassa” sai mielessäni soimaan takavuosien gospellaulun, jonka kertosäe toistaa:
Kirkkaasti näin säteillen hän tulee takaisin,
on kirjoitettu Raamattuun: Hän tulee takaisin.

Etsin käsiini tuon vanhan äänitteen ja kuoro lauloi kauniisti edelleen. Laulun tunnelma oli valoisa, ei lainkaan pelottava, vaikka isosta asiasta on kysymys. Laulun sanat vakuuttavat, että Jeesukseen turvaten voimme odottaa häntä ja uskallamme kohdata hänet myös, kun hän palaa  kunnian kuninkaana.

Jeesus itse opettaa asiasta näin:
”Pitäkää vaatteenne vyötettynä ja lamppunne palamassa. Olkaa niinkuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa. Autuaita ne palvelijat, jotka heidän herransa palatessaan tapaa valvomasta! Totisesti: hän vyöttäytyy, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä. Autuaita nuo palvelijat, jos hän tapaa heidät näin valvomasta, tulipa hän ennen sydänyötä tai sen jälkeen. Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, minä yön tuntina varas tulee, hän ei antaisi murtautua taloonsa. Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.” Luuk. 12:35–40

Jos sä pelastua tahdot, niin usko Jeesukseen.
Sä luonaan turvapaikan saat ja rauhan sydämeen.
Halleluja, laulan, Hän tulee takaisin!
Kirkkaasti näin säteillen Hän tulee takaisin.

– Inkeri Koskela

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.