Pyhän Hengen vuodattaminen

by kesäkuuta 02, 2017 0 kommenttia
Ennen kuolemaansa Jeesus valmisti opetuslapsiaan aikaan, jolloin hän ei enää olisi tässä maailmassa näkyvässä muodossa eikä hänen puoleensa voisi kääntyä kuten ennen. Jeesus lupasi opetuslapsilleen lähettää toisen puolustajan palauttamaan heidän mieleensä kaiken, mitä hän oli heille puhunut ja johtamaan heidät tuntemaan totuuden.

"Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” (Ap.t. 1:8) Opetuslapsille Pyhän Hengen vuodattaminen oli merkki lupauksen täyttymisestä, siitä että Jeesus vaikutti heidän keskuudessaan eikä ollut jättänyt seuraajiaan.

Raamatussa Pyhää Henkeä kuvataan rajuna tuulenpuuskana ja tulisina kielinä, jotka laskeutuivat opetuslasten päälle. He tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyksi ja alkoivat puhua kielillä, sen mukaan, mitä Henki heille antoi puhuttavaksi.

Hämmentyneet paikallaolijat eri maailmankolkista saivat kuulla evankeliumin omalla kielellään ja tuhansia kastettiin. Opetuslapset jatkoivat Jeesuksen työtä täynnä voimaa, anteeksiantoa ja rakkautta, kiitosta, Jumalan tuntemista, nöyryyttä ja rohkeutta. He olivat ensimmäinen seurakunta, joka julisti Jeesuksen olevan Jumalan lupaama Pelastaja.

Kosketa minua, Henki, kosketa kirkkaus! Anna elämälle suunta ja tarkoitus. Kosketa, Jumalan Henki, syvälle sydämeen. Sinne paina hiljaa luottamus Jeesukseen. Rohkaise minua, Henki, murenna pelkoni. Tässä maailmassa osoita paikkani. Valaise, Jumalan Henki, silmäni aukaise, että voisin olla ystävä toisille. Kosketa minua, Henki! Herätä kiittämään, sinun lähelläsi armosta elämään. (Vk 125)

– Heli Leppälä

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.