Jumala - Isä, poika ja pyhä henki

by kesäkuuta 18, 2019 0 kommenttia
Vedellä on kolme olomuotoa: jää, neste ja höyry. Silti kaikissa olomuodoissa vesi pysyy vetenä. Tätä fysiikasta tuttua asiaa käytti eräs ihminen esimerkkinä, kun hän selitti, mitä tarkoittaa kolmiyhteinen Jumala. Aivan samaa asiaa kuvaa monissa kirkoissa oleva kolmio alttarin yläpuolella. Kolme eri näkökulmaa, mutta samaan aika yksi kokonaisuus.

Raamatun opetus Jumalasta kolmiyhteisenä Jumalana on herättänyt aina hämmennystä ja ymmärtämisen vaikeutta. Jo Raamatun sisällä kuvataan tilanteita, joissa ensimmäiset kristityt yrittivät selittää, mitä tarkoittaa Taivaallinen Isä, mitä tarkoittaa Jeesus ja mitä tarkoittaa Pyhä Henki. Joskus selitys meni perille, joskus taas ei.

Kaikkea ei tarvitse ymmärtää, mutta jotakin on hyvä tunnistaa. Itselleni Jumalan kolminaisuus on parhaiten havainnollistunut historian kuvauksen kautta. Ensin Taivaallinen Isä toimi, kun hän loi maailman. Sitten tuli Jeesuksen, Jumalan Pojan vuoro. Hänen aikansa ei ollut pitkä, mutta hänen keskeisin tehtävänsä oli sovittaa maailman synnit. Viimeisenä alkoi sitten Pyhän Hengen aika. Hänen tehtävänsä on tehdä asiat kiinnostaviksi ja antaa merkitys Jeesuksen työlle.

Me saamme elää Jumalan toiminnan kannalta Pyhän Hengen aikaa. Kirjoitan tätä rippikoululeirin keskellä. Nuorten kysymykset herättävät miettimään, mikä elämässä on tärkeää, mihin kannattaa luottaa ja mitä valintoja tulisi tehdä. Ajattelen, että näiden kysymysten keskellä Pyhä Henki toimii. Hän näyttää tärkeitä asioita ja ohjaa etsimään sellaisia valintoja, jotka ovat kestäviä. Yksi valinta voi olla se, että haluaa luottaa elämässään Jumalan huolenpitoon ja johdatukseen.

Yhteistä matkaa tehdä saamme
turvaten vain Vapahtajaan.
Ja risti näyttää meille suunnan.
Käy, Herra, meitä siunaamaan.
 (Jaakko Löytty)

Heikki Sariolakirkkoherra

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.