Risti jo näkyy

by maaliskuuta 26, 2020 0 kommenttia
Kurikan kirkon kupolin päällä näkyy risti. Kirkon alttaritaulussa kuvataan ristiinnaulittu Kristus. Kirkon sivuikkunalla on vanha enkelipatsas, joka ojentaa kalaa. Kreikankielen ”kala” on lyhennys ”Jeesus Kristus Jumalan Poika Vapahtaja”. Enkelin toinen käsi on selän takana. Pitää kurottaa nähdäkseen, että enkelin kädessä on miekka.  Se on saarna, jota kaikki eivät enää siedä. Enkeli siis kysyy, kelpaako sinulle Jeesus Kristus Jumalan Poika Vapahtaja. Ellei, varalla on tuomion miekka..

Ensi sunnuntaina alkaa syvin paastonaika, on kärsimyksen sunnuntai. Risti erottuu myös Jumalan sanasta. Miksi kirkossa tarjotaan monella tavalla ristiä ja Kristusta?

Sunnuntain Jumalan sana vastaa ytimekkäästi: ”Kristus on meidän rauhamme.”

Tuskin kukaan vastustaa mielenrauhaa, mutta miksi pitää olla julma risti?

Risti on Jumalan tapa rauhoittaa meidän rauhattomuutemme ja sovittaa meidän syntim-me. Risti on Jumalan rakkauden suurin merkki. Enempää Isä ei voi antaa kuin oman Poi-kansa meille Vapahtajaksi. Risti on todellista historiaa. Se pystytettiin kerran Golgatalle. 

Ristin ja Kristuksen kautta näkyy Jumalan rauha ja uusi elämä; sitä pääsiäismuna, keltai-nen narsissi ja raiheinä julistavat.

Puhu vain uudenaikaisesti ”henkisyydestä”. Kristillisen uskon henkisyys alkaa siitä, että Jumalan Pojalta otettiin henki pois. Kristinuskon henkisyys on sitä, että Jumala antoi Jeesukselle hengen herättämällä hänet kuolleista. Henkisyys on lopulta Pyhän Hengen elämää, jossa meille kirkastetaan, että Kristus on meidän rauhamme.

Ota suojaksesi ristin merkki ja rukoile Jeesuksen rukous: ”Herra Jeesus Kristus Jumalan Poika, ole minulle syntiselle armollinen.”

Siinä sinulle tarjotaan Kristuksen rauha.

Jorma Laulaja 

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.