Antakaa toisillenne anteeksi!

by marraskuuta 05, 2020 0 kommenttia

 Ihmisen elämä ei mene aina helpoimman kaavan kautta. Se voi sisältää vaikeita ihmissuhteita ja suuria pettymyksiä. Valitettavan usein nuo lyödyt haavat ja anteeksiantamattomuus ovat ajan saatossa voineet muuttua katkeruuden puristavaksi juureksi. Miten siitä voi päästä vapaaksi? Raamattu antaa meille tähän selvät ohjeet. ”Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä herjaukseen herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen.” 1 Pietari 3:9.  Matteuksen evankeliumissa Jeesus kehottaa meitä antamaan anteeksi toisillemme niin taivaallinen Isäkin antaa anteeksi meille.

Pietari kysyi Jeesukselta kuinka monta kertaa pitäisi antaa anteeksi veljelleni joka on rikkonut minua vastaan, ihanko seitsemän kertaa? Jeesus vastasi, että ei seitsemän kertaa vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän, siis jatkuvasti. Anteeksi pyytäminen ja antaminen tarvitsee aina molemminpuolista nöyryyttä. Paholainen kyllä osaa viekkaasti muistuttaa meitä oikeudesta olla katkera, jopa vihata lähimmäistä. Pilaamme elämämme, jos astumme tuohon kavalaan juoneen. Tuo koettu vääryys ei välttämättä unohdu, mutta Jumalan avulla se muuttuu ja sen kanssa pystyy elämään. Rukous voi paljon, kun se lähtee sydämestä.  

”On parempi olla onnellinen kuin oikeassa.” Sydämemme muuttuu lähimmäisiämme kohtaan, kun saamme vastaanottaa Jumalan rakkauden ja anteeksiannon Jeesuksen sovitustyön kautta. Jumala Pyhän Henkensä kautta kutsuu tänäänkin meitä luokseen Hänen anteeksiantavaan armoonsa. Hiljenny kanssani Jeesuksen opettamaan Isä meidän rukoukseen.

Siunaavin ajatuksin Raija Peuronen

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.