Joulu läheisten kanssa

by joulukuuta 17, 2020 0 kommenttia

 Tiedotusvälineissä on yhä enemmän viestejä, että joulua tulisi viettää vain aivan pienellä joukolla. Entä jos tapana on ollut kokoontua joulun pyhinä suurella joukolla monen sukupolven kesken? Tai että joukko kokoontuu monesta eri suunnasta? Mikä on tänä jouluna viisas ratkaisu, jotta voisi viettää joulua levollisin mielin?

Neljäs adventtisunnuntai keskittyy aivan pieneen perheeseen, ydinperheeseen ja samalla joulun ytimeen. Maria ja Joosef olivat nuoria ihmisiä Nasaretin kaupungissa. He olivat kihloissa, he olivat löytäneet toisensa. Turvaverkkona taustalla oli todennäköisesti kummankin vanhemmat ja lähisuku. Nämä nuoret olivat saamassa esikoisen. Heistä oli tulossa äiti ja isä. Näköalana ei ole heidän tulevaisuutensa.

Voisiko tässä olla meille jonkinlainen malli. Ajatus siitä, että tänä jouluna keskitytään kaikista tärkeimpään, Mariaan ja Joosefiin ja heidän pieneen lapseensa. Tavallisena vuonna seuraavalla kehällä ovat seimelle kokoontunut väki, Betlehemin kaupungin väki, tietäjät, Egyptin paon ihmiset ja Nasaretin kotikaupungin väki. Tavallisena vuonna meillä on aivan vastaavana kehänä läheisiä, ystäviä, naapureita, tuttuja jne.

Enkeli toi Joosefille taivaallisen tiedon heidän lapsensa erityisyydestä. Siinä on meille joulun sanomaa Jeesuksesta. Yksi enkeli yhdelle ihmiselle kertomassa. Tavallisena jouluna tämä enkeli jää herkästi syrjään, sillä muistamme paljon paremmin jouluyön enkelikuoron. Siinä enkelin viestiä säestää valtava joukko enkeleitä.

Tämän yksittäinen enkeli kertoo Joosefille, että Maria ”…synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.” (Matt 1: 21) Tämä sanoma tuo meille sisällön jouluun. Lapselle annettiin nimi Jeesus, sillä hänellä oli taivaallinen tehtävä. Jeesus on joulun lapsi, joka tuli sovittamaan meidän syntimme. Siinä meille joulun evankeliumi eli ilosanoma.

Siunattua joulunodotusta!

 

Heikki Sariola

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.