Ihmeellisyyksien äärellä

by tammikuuta 21, 2021 0 kommenttia

Ensi sunnuntain evankeliumiteksti on Markuksen evankeliumista luvusta 1, jakeet 29-39. Siinä ollaan keskellä Jeesuksen toimintakautta ja kerrotaan, miten Jeesus paransi Simonin anopin ja muita ihmisiä eri sairauksista. Toisia riivasi paha henki, ja näitäkin Jeesus auttoi. Vaikka Jeesusta olisi kaivattu hänen ja hänen opetuslastensa silloisessa olinpaikassa seuraavanakin aamuna, Jeesus päätti, että heidän pitää siirtyä naapurikyliin. Hän sanoi: ”Minun on saarnattava sielläkin, sitä vartenhan minä täällä olen.”

Jeesuksen julkinen toiminta kesti joitakin vuosia. Hänen erityisyytensä paljastui opetuslapsillekin kunnolla vasta kun hän oli noussut kuolleista. Jeesus tiesi, että hänellä ei ole paljoa aikaa ja että hänen pitää tehdä vaikutus mahdollisimman tehokkaasti, mahdollisimman laajalla alueella. Kukaan ei varmastikaan kiellä sitä, että sairaiden ihmeparantuminen helpotti tätä vaikutuksen tekemistä. Mutta moni uskoi Jeesukseen jo ennen kuin näki yhtään ihmettä.

Olen sosiaalisessa mediassa törmännyt kommentointiin, jossa ajattelutapa on, että jos uskoo täydellisesti Jumalaan ja Raamattuun, kaikkia tieteen tarjoamia oivalluksia ei voi ottaa vastaan sellaisenaan. Minusta kuitenkin juuri tiede tarjoaa näköaloja, joita ihastellessa ei voi kuin ihmetellä. Tiedämme tällä hetkellä muun muassa seuraavia asioita: Linnunrata ja oma Aurinkokuntamme on ollut kasa riittävän stabiilisti toisiaan kiertäviä kivimöhkäleitä jo miljardeja vuosia. Ihmiskeho on niin fiksu, että se korjaa itse itseään. Kasvit kommunikoivat keskenään omalla tavallaan. Tarpeeksi pieneen mittakaavaan mentäessä niin graniittimöhkäle kuin sinä itsekin olet muodostunut atomeista, jotka ovat taas muodostuneet protoneista ja elektroneista. Ja pelkästään protonien ja elektronien määrä atomissa määrittelee sen, mikä alkuaine mistäkin hiukkaskimpusta on syntynyt.

Olisihan se kiva, jos Jeesus olisi täällä ihmeinensä. Mutta aika ihmeellisiä juttuja nuokin.

Anni Pesälä (Kurikan ev.lut seurakunnan kanttori)

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.