Lähimmäinen/lähin

by elokuuta 26, 2021 0 kommenttia

Herra, elämääni - Valvo, etten harhaan - Vaeltaisi täällä - Ohi ihmisten - Herra, auta aina, Etten ketään paina, Etten toisten taakkaa - Suuremmaksi tee. Vierelläni kulje, Askeleeni ohjaa, Etten väisty, milloin - Kutsut auttamaan. Sydäntäni ohjaa, Anna minun, Herra, Armossasi kasvaa, Olla ihminen. Virsi 509

Minä rakastuin tuohon virteen, kun kuulin sen Samuli Edellmanin levyttämänä. Ensiksi minulle kolahti sävel ja sitten vasta sanat, niin kuin minulle yleensäkin käy. Virressä rukoillaan apua ja ohjausta itselle, jotta olisi hyvä lähimmäinen. Ihmisten ohittaminen on helppoa, pysähtyminen heidän rinnalleen joskus vaativaa ja välillä ihan tuskallista. Kuitenkin jokaisella on elämän varrella aikoja, jolloin elämä on ahdistavaa ja valtavan raskasta, siinä kohdassa on lähimmäisten tuki ja apua tärkeämpää kuin koskaan. Oikeita sanoja ei välttämättä löydy, silloin voi vaan olla lähellä, kuunnella ja auttaa teoilla.

Raamatussa on tarinoita siitä, miten ihmiset hämmästelevät oikeamielisten laajaa sydäntä ja miten “hyvä antaa vähästään ja paha ei paljostaankaan”. Ihmisten on tarkoitus olla tasapuolinen ja auttavainen kaikille, ei vaan mukaville ja samanlaisille kuin itsekin on. Nuoriso ja nuoret aikuiset ymmärtävät tasa-arvon ja kansainvälisyyden jo ihan eri tavalla kuin me vanhemmat ihmiset. Erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen on aimo askel lähimmäisen auttamiseen. Vaikka sanonta on kulunut, mutta on taivaan tosi, että erilaisuus on rikkaus.

Kristinuskossa jokainen ihminen on saman arvoinen, Jumalan luoma, eikä siihen vaikuta ihmisen saavutukset eikä lähtökohdat.

Kirsi Pohjola

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.