Kristityn vapaus!

by syyskuuta 23, 2021 0 kommenttia

 Miten niin kristitty on vapaa?  Eivätkö he, joita uskoviksi kutsutaan ja jotka sanovat olevansa uskossa, ole erityisen paljon sääntöjä, joita heidän on noudatettava? Kuinka niin kristitty on vapaa?  Näin monesti ajatellaan, eikö uskovaksi tunnustautuvalla ole paljon asioita, joita ei saa tehdä? Haluaako tai kehtaako edes kukaan sanoa olevansa uskossa? Eikö kristityksi, Jeesukseen uskovaksi tunnustautuminen ole noloa? Näiden kysymysten äärellä olimme eräässä kohtaamisessa.  

Niin helposti ajatellaan, että jos tunnustaa uskonsa, odotetaan hänen olevan synnitön, täydellinen ja virheetön, tai luullaan että hän pitää itseään parempana ihmisenä kuin muut. Mutta mihin Kristus meidät vapauttaa? Kyllä meidän kaikkien pitää noudattaa sääntöjä ja lakeja, vaikka toisaalta sanotaankin, että meidät on vapautettu lain alta.

Kun kertaamme kymmentä käskyä, voi hyvin nopeasti todeta, että nyt tuli niin paljon sääntöjä, tiukat käskyt, joita en kykene täyttämään. En omin voimin siihen kykene, en mitenkään pysty elämään noiden käskyjen mukaan. Joka päivä joudun toteamaan, että en onnistunut tänäänkään toteuttamaan yhtäkään käskyä. Jos en pahaa tekoa tehnyt niin ajatuksiani ainakaan en kehtaisi kenellekään tunnustaa.

 Siksi Jumala antoikin oman Poikansa maailmaan: syntyä, kasvaa, elää ja kuolla meidän vuoksemme. Jeesus tuli vapauttamaan meidät synnin orjuudesta, antamaan meille kristityn vapauden.  Jeesus sovitti kuolemallaan minun ja sinun kaikki synnit. Minun ei tarvitse tehdä mitään kelvatakseni Jumalalle, saan ottaa vastaan lahjan, armosta. Jeesuksen sovitus työ riittää, uskothan sen?

Jumala, Isämme,
sinä olet vapauttanut meidät lain orjuudesta.
Auta pysymään tässä vapaudessa.
Varjele meitä sitomasta itseämme tapoihin ja tottumuksiin,
jotka estävät rakastamasta sinua ja lähimmäisiämme.
Tätä rukoilemme Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

 

Virpi Skytte

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.