Mikkelinpäivä

by syyskuuta 30, 2021 0 kommenttia

Olemme saaneet nauttia tällä viikolla kirkkaista, kuulaista ja aurinkoisista syksyn päivistä, jotka saavat ruskan värit kukoistamaan. Mutta hyvinkin pian valo ja kirkkaus vähenevät ja pimeää aikaa on vuorokaudessa runsaasti enemmän. Silloin huomaa helposti, että valolla on iso merkitys elämässä. Nuoruudestani muistan tilanteen, kun poljin keskellä yötä pimeässä kotiin nuortenillasta. Sivukylällä ei katulamppuja ollut ja pyörän valokin oli mennyt rikki. Vaikka olin jo lähes täysi-ikäinen, pimeys pelotti. Aloin laulaa isolla äänellä erään gospelyhtyeen laulua: ”Olen turvassa, enää pelkää en. Siivet tuhannet suojaavat enkelien. Olen turvassa, taakse katso en, siivet tuhannet suojaavat enkelien.” Laulu rauhoitti villinä laukkaavan mielikuvituksen ja pääsin kotiin nukkumaan.

Tulevan sunnuntain aihe kirkkovuodessa on mikkelinpäivä. Enkelien ja lasten päivä. Mikkelinpäivänä tutkistellaan enkelien merkitystä ja tehtäviä. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmisiä sekä muistuttavat meitä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä. Olen kuullut monien ihmisten tarinoita varjeluksesta, jota he elämässään ovat kokeneet, mutta myös kertomuksia arjen enkeleistä, jotka ovat juuri oikealla hetkellä olleet apuna ja tukena elämän vaikeassa tilanteessa. Myös Jeesus otti usein esimerkiksi lähimmäisen rakkauden ja suhtautumisen toisiin ihmisiin. Jeesukselta saamme myös voiman hyviin tekoihin läheistemme hyväksi, voiman toimia arjen enkeleinä toisillemme.

Rakas taivaallinen Isämme. Kiitos valtakuntasi ihmeellisistä lahjoista. Kiitos, että lähetät tiellemme enkeleitä, jotka varjelevat ja johdattavat meitä. Auta meitä muistamaan, että enkelit tulevat joskus luoksemme ihmisen hahmossa. Opeta meitä kunnioittamaan kaikkia ihmisiä ja osoittamaan kodeissamme rakkautta ja vieraanvaraisuutta. Kuule meitä Jeesuksen tähden.

Hanna Silvola

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.