Vain kysyvä saa vastauksen

by joulukuuta 09, 2021 0 kommenttia

 ”Oletko sinä se, jonka on määrä tulla, vai pitääkö meidän odottaa toista?” Näin kysyi aikanaan Johannes Kastaja Jeesukselta välikäsien kautta, kun hän itse oli joutunut vankilaan. Vankityrmän pimeydessä epäilykset olivat alkaneet kalvaa autiomaan vapauteen tottunutta miestä. Olihan hän, Johannes, itse aikaisemmin osoittanut Jeesusta muille ja kehottanut seuraamaan häntä. Nyt, kun elämä oli muuttunut vaikeaksi ja ahdistavaksi, Johannes ei ollutkaan enää varma. Mitä, jos hän oli erehtynyt? Mitä, jos hänen koko elämäntyönsä oli mennyt hukkaan? Elämän vaikeina hetkinä, pimeinä aikoina, epäilykset voivat nousta mieleen ja mieltä ahdistaa kenellä tahansa.

Kolmas adventti kutsuu meitä valmistautumaan jouluun sisäisesti. On aika kysyä mitä sanoma Vapahtajan tulosta tähän maailmaan oikeasti merkitsee minulle? Sinulle? Tuleeko joulu sydämeen, kuten laulussa sanotaan?

Jeesuksen vastaus Johannekselle oli, jälleen välikäsien kautta: ”Kertokaa, mitä kuulette ja näette: Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät, spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat, kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma. Autuas se, joka ei minua torju.”

Jumalan lupaukset todella toteutuivat ja ne toteutuvat edelleen. Työ ei ollut turhaa, usko ei ole turhaa. ”Mieleen hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.”

Siunattua adventin aikaa!

Aija Niemelä Kurikan aluekappalainen

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.