Rauha teille!

by huhtikuuta 05, 2018 0 kommenttia
Kun Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen ylösnousemisensa jälkeen, kohtaamisissa kuvastuu erityinen lempeys, kärsivällisyys ja rakkaus. ”Rauha teille” olivat Jeesuksen sanat oppilailleen. Näillä sanoilla hän tervehti pelästyneitä, arkoja, epäileviä ja ihmeissään olevia opetuslapsiaan. He olivat hämmentyneitä siitä, mitä heidän opettajalleen oli pääsiäisenä Jerusalemissa tapahtunut. ”Rauha teille” sanoo Jeesus, näyttää epäileville kätensä ja jalkansa ja syö heidän nähtensä. Sen jälkeen hän kärsivällisesti avaa heidän mielensä ymmärtämään kirjoituksia. ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista ja kaikille kansoille Jerusalemista alkaen on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat.”

Jumalalla on varaa! Näin valtavan sanoman pelastuksesta hän jättää vajavaisille opetuslapsille!
Mutta Jeesus jatkaa: ”Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes te saatte varustukseksenne voiman korkeudesta.” Kuinka ihmeellinen ja viisas suunnitelma! Opetuslapsille annettiin aikaa ihmetellä tapahtunutta, epäillä ja uskoa, kunnes he saivat henkilökohtaisen varustuksen sanoman eteenpäin viemiseen. He saivat Jumalalta tehtävän ja voiman siihen korkeudesta: Pyhän Hengen. Vasta sen jälkeen he rohkeasti veivät eteenpäin sanomaa siitä, mitä olivat nähneet ja kuulleet.

”Vaan tehtäviisi valitset useinkin pienet, alhaiset, niin että heissä näkyisi vain sinun suuri voimasi” sanoittaa virsirunoilija. Ja Raamattu kertoo, miten Jumala valitsi köyhän Marian Vapahtajan äidiksi,  halvat paimenet enkelien sanoman vastaanottajiksi, oppimattomat kalastajat opetuslapsiksi, monet toisten silmissä epäonnistuneet Jeesuksen ystäviksi.

Mutta kiitos Herralle, että todistajien heikkouksista ja vajavuuksista huolimatta sanoma Jeesuksesta syntien sovittajana ja kuoleman voittajana lähti vyörymään Jerusalemista silloin ja että todistajien ketju on jatkunut, niin että mekin olemme sen saaneet kuulla. Meillekin Jeesus lupaa:”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani- sen minä annan teille. En minä anna teille niinkuin  maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.”(Joh.14:27 KR-38)

Inkeri Koskela

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.