Aurinko tanssii!

by maaliskuuta 29, 2018 0 kommenttia
”Aurinko tanssii, halleluja! Jeesus on noussut haudastansa! Riemuitse taivas! Riemuitse maa! Poissa on yömme kauhistava.” Näin alkaa virsikirjan uusi pääsiäisvirsi 942. Se aivan pursuaa iloa ja elämää, ja samaan aikaan taustalla siintää kokemus kauhistavasta yöstä.

Aurinko on tanssinut lumihangilla tänä talvena moneen kertaan. Lumi kimaltelee valossa ja hanget hohtavat niin valkoisina, että silmät häikäistyvät. Kun tätä katselet, huomaat, kuinka todellakin nostat katsettasi ja selkäsi suoristuu. Koko elämä näkyy erilaisessa valossa kuin harmaana ja pilvisenä päivänä. Jostain virtaa voimaa jaksaa, vaikka elämä olisi täynnä huolia ja pelkoja.

Pääsiäisen aikaan kirkkokansa kulkee Jeesuksen vaiheita seuraten kärsimyksestä ja syvästä murheesta suureen iloon ja valoon. Nämä vaiheet ovat kuin elämä itse, ääripäineen. Ja kuitenkin ne ovat vielä enemmän: Jeesus kulki ihmisen tien kärsimyksen kivun kautta kuoleman pimeyteen. Hänestä tuli vertaistuki kärsivälle ihmiselle, ymmärtäjä ja rinnalla kulkija. Vielä: Jeesuksen ylösnousemus muutti kaiken, sillä nyt kuolema on voitettu; elämä voitti kuoleman. Ristin sanoma saa syvän merkityksensä ylösnousemuksen valossa: näin paljon Jumala rakastaa ihmisiä. Jeesus antoi henkensä, jotta me ihmiset pelastuisimme kaikesta pahasta. Syntimme on sovitettu, pahan lopullinen valta on voitettu. Ihmisen turva ja toivo on Jeesuksessa Kristuksessa, elävässä Herrassa.

Tämän todellisuuden oivaltaminen vapauttaa ahdistuksesta ja liiasta yrittämisestä. Se tuo ilon ja riemun, joka on kuin raitis ilma, joka virtaa ummehtuneeseen huoneeseen. Kaikki on Jeesuksen varassa. Hän antaa toivon kuoleville ja lohdutuksen sureville.

Niin kuin aurinko ilahduttaa mieltäsi, niin anna myös pääsiäisen ilosanoman tulla sydämeesi ja huojentaa taakkojasi. Kristus on noussut kuolleista! Tule pääsiäisen aikaan kirkkoon yhdessä laulamaan tai kuuntelemaan uutta virttä. Tule elämään todeksi Jumalan suurta rakkautta jokaista ihmistä kohtaan! Ja jos et pääse toisten joukkoon, niin muista, että Jumala näkee sinut, missä oletkin, ja Hän rakastaa. Hänen armonsa valaisee ja lämmittää kuin aurinko routaista maata.

Aija Niemelä
Kurikan aluekappalainen

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.