Onko sinulla lahja Jumalalta?

by heinäkuuta 09, 2020 0 kommenttia

 

Olet ehkä joskus kuullut sanan armolahja. Sillä tarkoitetaan Pyhän Hengen lahjaa Jumalalta ihmiselle.  Näitä lahjoja on paljon ja osa niistä on sen luonteisia, että ne tuntuvan lähes ihmeeltä. Paavali kuvailee Raamatussa näin: ”Yhden ja saman hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta.” (1.Kor.12)


Eikö kuulostakin ihmeelliseltä? Tällaista meille luvataan Raamatussa, meille tavallisille kristityille, seurakunnan jäsenille. Onko sinulla lahja Jumalalta? Osaatko rohkaista toisia? Osaatko katsoa toista lempeästi ja korottaen? Osaatko puheellasi neuvoa ja opastaa toista?


Huomasit ehkä, että lahjan pääkäyttäjä et kuitenkaan ole sinä itse, vaan se on joku toinen ihminen. Jumala kutsuu näillä lahjoilla palvelemaan toisia ihmisiä, palvelemaan seurakuntaa. Mutta hän todellakin kutsuu meitä tavallisia ihmisiä. Pyhän Hengen lahjaa voi rukoilla, jos haluaa palvella toisia. Sen mukana tulee kuitenkin suuri vastuu. Siltä, jolla on, vaaditaan paljon. Lahjan saajan täytyy käyttää sitä yhteiseksi hyväksi ja rakkaudella. Tärkein Hengen lahja, jota Paavali soisi meidän kaikkien ennen muuta tavoittelevan, on rakkaus. Kun ihmisen sydämessä on Kristuksen rakkautta, hän on valmis palvelemaan muita. ”Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa ja tieto käy turhaksi.” (1.Kor.13)

Marja Palo
pastori
Kurikan alueseurakunta

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.