Jotain on tekeillä

by huhtikuuta 30, 2020 0 kommenttia
Elämme – jo koronaviruksestakin johtuen – muutosaikaa. Näin keväällä luonto muuttuu päivittäin kesän edistyessä. Jotain on tekeillä, vaikka me emme aina kaikkia luonnon muutoksia huomaisi. Silti voimme kuulla, miten esimerkiksi virtaavan veden ääni on kuin luonnon sinfoniaa.

Jotain on tekeillä myös pääsiäisen jälkeen. Ylösnousemuksen ja uuden elämän ihme ei ollut vain jokin yksittäinen tapahtuma vaan se johtaa tähän päivään saakka. Se ei johda vain lohduksi surun keskelle hautajaisiin vaan siihen iloon, joka on Jumalan läsnäoloa tässä ja nyt Pyhän Hengen kautta.

Pääsiäisen jälkeen koittavat helatorstai ja helluntai. Yhtä lailla ne kertovat ylösnousemuksen ja Pyhän Hengen vuodattamisen ihmeestä. Jumalan todellisuus murtautui ihmisen maailmaan Jeesuksessa. Edelleen tuo tapahtuu Pyhässä Hengessä. Vaikka usein voi tuntua, että Jumala ei kuule rukouksiamme, niin kuitenkin Jeesus sanoo: ’Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan’ (Matt.7:7). Jumala on löydettävissä eikä hän ole lukittautunut äänieristetyn oven taakse. Hän kuulee rukouksemme. Siksi jotain on tekeillä juuri nyt: Jumala on kanssamme, vaikka me emme häntä huomaisi.
 
Teemu Leino
vs. kappalainen
Jalasjärven kappeliseurakunta / Kurikan seurakunta

Kurikan seurakunta

Julkaisija

Kurikan seurakunta on sinua varten, joka kaipaat elämääsi elävää seurakuntaa. Julkaisemme kirjoituksen myös Kurikka-lehdessä, Jurvan Sanomissa ja JP-Kunnallissanomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.